NERS

Nederlandse Entertainment Rigging Standaard

Nog niet zo lang geleden….  toen er nog geen NEN commisie Evenementen was, Rinus nog alleen in de “rigging woestenij” aan het roepen was, en Argh! net opgericht… Zijn we begonnen met wat zaken op papier te zetten, zoals bijvoorbeeld de Lengte-kleurcodering voor staal- en kunststof rondstroppen.  Hiervoor hebben we de term NERS, Nederlandse Entertainment Rigging Standaard in het leven geroepen. En net als bij het NEN, geven we die dan de letters pr, net als bij de voornormen van het NEN.

Inmiddels is het zo dat NERS-en soms een NPR worden, zoals de NERS 1.003 – Riggingplot nu bijna uit is als NPR 802015 Riggingplan. Dit zal nog wel eens voorkomen, maar Argh! zal ook steeds zijn eigen spoor blijven volgen en documenten blijven ontwikkelen die specifiek voor entertainment rigging van belang zijn.

Hieronder de NERSEN die op dit moment uit zijn.

NERS 1.001
Nederlandse Entertainment Rigging Standaard 1 – versie 1: Kleurcodering voor werkende lengte van staalstroppen, kettingstroppen, rondstroppen en staaldraadrondstroppen in de entertainment.

NERS 2.001
Nederlandse Entertainment Rigging Standaard 1 – versie 1: Algemeen. Deel 1: termen en definities

NERS 3.001
Nederlandse Entertainment Rigging Standaard 3 – versie 1: Hijsplanning Dit document is inmiddels vervangen door de NPR 8020-14: Riggingplan. Begin 2009 zal hier de versie voor commentaar van uitkomen. Deze NPR bevat omvat alle vier genoemde plannen uit de NERS 3.