Argh Cursussen

Cursus Medewerker Hijstechniek

Deze cursus is bedoeld voor personen die werkzaam zijn als technici in de entertainmentindustrie en tijdens hun dagelijkse werkzaamheden ook regelmatig met het vak rigging te maken krijgen. In 2 dagen tijd wordt verteld over de werking en het gebruik van takels, trussen, hijsmaterialen en diverse rigging gerelateerde materialen.

De grote hoeveelheid van entertainment producties zorgen ervoor dat er ook grote hoeveelheden technici nodig zijn. Tijdens een op of afbouw krijgt elke techniek medewerker weleens te maken met hijstechniek, maar ook werkvoorbereiders of magazijnmedewerkers komen hiermee in aanraking. De Argh! organiseert daarom een cursus die een basiskennis geeft over de meeste materialen die gebruikt worden binnen de hijstechniek. 

Je maakt kennis met een groot assortiment hijsmaterialen die gebruikt worden binnen de Entertainment rigging. Er wordt verteld hoe je het materiaal moet gebruiken, welke informatie erop staat en hoe je het visueel kan inspecteren.

De cursist leert de basiswerking van kettingtakels, aansluiten en bedienen tot op werkhoogte en met 2 takels een truss op hoogte te brengen. Daarbij worden verschillende type trussen behandeld, Verschillende merken en koppelingen, het lezen van tekening, montage, demontage en eenvoudige aanslagtechniek.

Meer informatie vindt u in de folder, en als u zich wilt inschrijven, gebruik dan het inschrijfformulier.

Meer informatie over de cursus kunt opvragen bij Jeroen de Goei

Binnenkort: 2-daagse cursus: Medewerker hijstechniek 

Datum: 15 en 16 juni 2017
Tijd: 09:00 t/m 17:00
Locatie: Amsterdam, Poortland 108
kosten: 250 euro per deelnemer
Niveau: niveau 2. Dit niveau is conform de niveaus zoals omschreven door de NEN werkgroep “Evenementen: Constructieve Aspecten”,