Alliantie van Evenementenbouwers van start

Alliantie van Evenementenbouwers van start

Evenementenbouwers in Nederland hebben de handen ineen geslagen om samen woordvoering te doen met de Nederlandse Overheid inzake de Corona crisis. ARGH! doet mee aan dit initiatief.

Wij, de evenementenbouwers van Nederland, slaan de handen ineen.

Een alliantie, die samen met de overheid de stappen gaat zetten op weg naar wat weer kan, weer mag, weer veilig is.

Wij willen straks graag weer de samenleving ontspanning bieden, dat is onze passie! Altijd al geweest. Niet alleen omdat we daar zo goed in zijn en omdat we het leuk vinden, maar ook vanwege het maatschappelijk belang dat door onze evenementen gediend wordt. Plezier! Op een voor het publiek en onszelf verantwoorde manier.

Schouder aan schouder zijn we in staat en van plan een nieuwe toekomst voor onze evenementen in te richten. We koesteren die ambitie omdat we ons verantwoordelijk voelen voor ons publiek en onze branche. Gezamenlijk en samen met de overheid willen we festivals, wedstrijden, voorstellingen, evenementen, kortom: vermaak, cultuur, recreatie en sport teruggeven aan de liefhebbers. Op een manier die – zoals in het verleden altijd al ons uitgangspunt was – veilig en gezond is voor iedereen. We gunnen onze artiesten en atleten weer de podia waar hun virtuositeit in volle glorie straalt.

Zodra het mag en als het weer kan, hopen wij weer gedoseerd en beheersbaar bezoekers te verwelkomen. Stap voor stap. Daar bereiden wij ons nu al op voor. Om aan de vraag naar ontspanning te kunnen voldoen.

Wij spreken met elkaar af om straks klaar te zijn, coronaproof, voor iedereen. Die verantwoordelijkheid nemen we letterlijk. Daarom zochten we met elkaar een duurzame verbinding. Daarom gingen we gelijk aan de slag; we werken aan een plan waarover we binnen een maand met de ministeries in overleg gaan.

Wij, dat zijn we met zijn allen: van Lowlands tot EURO2020, van Paradiso tot Johan Cruijff ArenA en Eredivisie, van Eurovisie Songfestival tot Oerol. Van Olympische sporten tot Formule1. Samen bereiden we ons voor, in gesprek met de overheid. Want nu we uit deze coronacrisis klimmen, zal veel anders moeten, wij willen daar klaar voor zijn.

Voor jullie, voor iedereen, mét ons!

Hier is een Q&A.