CWA 15902-1 Algemene eisen

De CEN Workshop Agreement 25 is een eerste Europees schrijfsel over “lifting and load bearing constructions in the entertainment”. Het is inmiddels gepubliceerd onder nummer ‘CWA 15902’.

Kort door de bocht vertaald is dit document van toepassing op alle machineriĆ«n die hijsen (heffen) en/of lasten dragen/houden. Dus, electrotakels, lieren, trekkenwanden, heftafels, draaiplateaus, punttrekken, opwindstatieven… noem maar op.

Er is een hoofdgedeelte: over bovengenoemde apparatuur, en een deel over truss. Op dit moment lijkt het erop dat eea toch weer samengevoegd wordt: eerder was afgesporken dat het aparte documenten zouden worden: zo is het ook in april 2008 goedgekeurd met overgrote consensus. Nu, december 2008 zijn er geruchten… dat het rond de 20e december uitkomt. Dat betekend, dat het door de landelijke Norminstituten (het NEN in Nederland) uitgegeven gaat worden.

Voor het hoofdgedeelte geeft de hoofdstuk indeling een aardig overzicht wat de CWA 15902 (werkgroeptitel ‘CWA 25’) behandeld:

Dit is het hoofdgedeelte: over apparatuur waaronder trekkenwanden, heftafels, elektrotakels, lieren etc. De hoofdstuk indeling geeft een aardig overzicht wat de CWA 25 behandeld:

Foreword
Introduction
1Scope
2Normative References
3Terms and Definitions
4Hazards
5Design Requirements
6Safeguarding Hazardeous Areas
7Overhead Suspension of Loads
8Electrical equipment and control systems
9Information for use
10Testing prior to first use and after substantial changes
Annex ARisk Assessment list
Annex B    Classification of risks

Bij het NEN kunt u het document in zijn geheel bemachtigen!